“Varför bara killar?”

Man får så bra frågor av uppmärksamma, vetgiriga scouter! Idag fick vi lära oss mer om scouternas grundare BP och vad han ville med scouterna. En helt rimlig fråga blev då varför tjejerna inte fick vara med…och så funderade vi på det en stund och var överens om att vi tycker det är bra att saker förändrades med tiden.

Diskussionerna fortsatte när vi gick en vandring och stötte på olika dilemman som vi klurade på i gruppen. Ibland tog vi hjälp av Scoutlagen för att se hur vi förväntas göra, men för det mesta var våra svar spontant inkluderande med fokus på allas rätt att få vara den de är. En härlig kväll med ett skönt gäng! Lite Pappargubbe-ta höll värmen uppe ?

Och kan man tänka sig…någon hade “glömt” en hel korg med chokladkaniner i skogen. De smakade mums!

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.