Äventyrare på skidresa!

Vi var i Hemsedal torsdag till söndag och åkte med buss från Torp vid 16 och kom fram runt 23. De flesta hoppade på från Torp men några åkte från Göteborg. Jag tror alla trivdes med gruppen för de var väldigt snälla, direkt från start. Jag åkte själv, eller jag kände ju Valle, Hugo, Emilia och Natalie från kåren men hade ingen jätte bra kompis så jag var väldigt nervös innan, men jag fick en kompis redan på busshållplatsen så jag hade inte behövt oroa mig. 

Vi stannade och åt i Norge och allt är jätte dyrt där!! Sen fortsatte vi och det var väldigt drygt att åka buss i ca 6 timmar men det gick bra för alla. På bussen lottade vi också om vilka patruller det skulle bli som fixade maten. Vi var olika grupper med olika färger som lagade var sin måltid, frukost, lunch och middag. Det funkade bra med grupperna och man fick kompisar genom dem.
På torsdagen när vi hade kommit fram var det iskallt och det blåste kraftigt så när vi väntade på att vårt bagage skulle packas upp blev alla isbitar. Men vi fick tillslut fram alla saker och gick till stugan. Det var en 18 mansstuga så det fanns gott om plats och det var jätte fint. Vi blev indelade i grupper om två eller fyra som man skulle sova med och vi åt spenat stuvning och mackor innan vi gick och lade oss. 

På fredagen var alla jätte trötta men vi åkte ut i backen vid nio. Vi fixade utrustning till de som inte hade eget och åkte sedan runt och kollade. Det var jätte fint och bra backar. På fredagen och lördagen gjorde vi nästan inget annat än att åka skidor och spela kort men alla hade det roligt. Höll på och glömma bastun också, alla killar bastade nog varje kväll. Man kunde höra i resten av stugan att de hade tredje världskriget därinne och snärtade varandra med handdukar och det var blött överallt efteråt.

På lördagen efter lunchen hade jag och Hugo tröttnat på att åka skidor så vi spelade kort istället. 
Vi hade appen SkiStar dit man kopplar sitt liftkort så alla åk man gör registreras. Då kan man se hur många höjdmeter man har åkt och sen ser man på topplistan vem som var bäst så alla tävlade i det varje dag.
Söndagen var sista dagen och vi startade med att käka frukost och bära allt till bussen innan vi åkte ännu mer skidor. Vi åt korv och bröd i en Coca-Cola stuga som fanns vid sidan av en backe och sen åkte vi till klockan två innan vi gick till bussen och åkte hem. Vi kollade på film i bussen och stannade och åt på samma ställe. 
Det var jätte tråkigt att säga hejdå till alla för vi hade haft så roligt tillsammans och jag hoppas att det blir en liknande resa nästa år!!
Mvh Jenny  Äventyrsscout Dannebacken

Scouttrailhajk

I helgen har utmanarna varit på hajk och kartlagt stgen från Eldmörjan ner mot Långvattnet, upp längs gamla järnvägen och fram till Erdalen (kolmilan) där vi övernattade.

Första stopp för att kolla teknik och fika.

Mums bulle och kaffe!

På med hjälmen där 360 graderskameran sitter på.

Efter att ha gått en alternativ väg, (det är samma sak som att ha gått fel) så är vi åter på rätt spår. 

Solen tittade gfram och vi fixade lunch.

En klassiker gulaschsoppa.

Som avnjöts innan det var dags att gå vidare och dokumentera vägen.

Rast och vila.

Det var inte bara scouterna som behövde ny energi!

Mörkret har gjort sitt intrång, då är det gött att samlas runt elden.

Middagen förbereds, baconlindad oxfilé.

Förrätt, skagenröra på macka.

Köttet serverades ihop med potatisstomp och bea.

Eftr en god natt med massa sömn i vidskyddet var det dags för fruost.

Pannkakor är gött!

Fixa till allt gött.

Mums!

Kameran ville inte riktig fungera som vi vill dag 2, men vi tog ändå en sista vandring.

v

Det gäller ju att preppa in för Världs Scout Jamboreen i Nordamerika, där det kommer att bli mycket vandrande till och från aktiviteter.

Inför scouttrailhajken

Idag förbereder sig Gör Gött sig i för scouttrailhajken.

Utmanarlaget ska gå vid Eldmörjan på Hunneberg och fota för Google.

Då det är Lucia fikade det på pepparkakor och julmust.

Nobelhajk

I helgen har det varit Nobel-hajk för Dannebackens äventyrare. Fredag kväll var det fokus på den fina middagen tillsammans med nobelpristagarna.

Laga mat.

Förrätt räktoast.

Huvudrätt, tacos

Dessert, kladdkaka med glass och bär

Nobelpristagarna hälsar gästerna välkomna till den fina middagen

Knepigt nog var det pristagarna som fick ta hand om gästernas disk – ingen ordning. 😊

Många ville sova i patrullstugorna. Eftersom vi bara har två så fick vi ha en duell i rövkrok där vinnarna fick sova i patrullstuga.

På lördag var det sammarbetsövningar där det det bla gick ut på att flytta en eld.

Innan vi avslutade med korvgrillning körde vi en kamp i huggubkubbur.

Tack för en härlig termin. God jul och gott nytt år alla äventyrare önskar era ledare Svenne, Peter, Larsing, Bettan och Maria. Vi ses igen onsdag v3.

Skyltsöndag på stan.

Som en trevlig tradition brukar Trollhättans Scoutkår finnas på plats på gågatan.

Ett härligt scoutgäng från vår äventyraravdelning var på plats och tände elden för korvgrillning.

Roligt att så många kommer fram och berättar sin historia om almanackan som vi säljer. Idag var det en dam som berättade att hon haft den i 74 år utan uppehåll 👍🏻

Hur mörkt är det på Hunneberg?

Denna veckan körde vi mötet i skogen på Hunneberg. Det blir väldigt mörkt i skogen utan ficklampa – men synen blev bättre efter en stund.

Vi avslutade med hela gänget i vindskyddet vid Igelsjön.

Pepparkaksbak

Pepparkakor i olika former.

och gräddningsgrader🐊

Oj, en svart gris!

Det veks ett tusen servetter med.

Men dom blev trotts allt gôr gôtt. Bra jobbat utmanare.

Julbockar

Idag har de scouter som ska åka till Nordamerika nästa sommar tillverkat julbockar. Petterssons snickeri stod för lokal och en alldeles fantastisk viltskav som gjordes på muurikkan. Under veckan kommer bockarna att levereras till våra kunder. Tack och bock!

Ding Dong

Vi dingar oss. Idag var det dags att göra massa roliga sammarbetsövningar i våra patruller. Vi konstaterar att den svåraste uppgiften var de övningar man skulle vara tyst 😊