Spelhajk Dannebacken Lipered 2024

”Då har vi varit på hajk med ett helt gäng glada scouter och ledare. Temat var spel, och vi hade fem fantastiska moment på schemat.

Vi kokade såpvatten över elden, vilket visade sig vara ett riktigt bubbligt äventyr. Sedan tog vi hela patrullen genom en rockring utan att släppa varandras händer – ett riktigt klurigt lagarbete. Jätte-Yatzy blev en jättehit, med tärningar som rullade åt alla håll och kanter. Eldade av snöre med riktigt sur ved var både en utmaning och en sur(prise). Och trädbowling –  det var lite som att köra klot genom skogen!

När vi räknat ihop poäng och tider skilde det bara tre poäng mellan första och sista patrull. BRA JOBBAT ALLA!

Senare byggde de sina egna tält och konstruerade ett vidskydd att sova i – det blev som en egen liten scoutby.

Och när ledarna hade ”slarvat” och glömt köpa sylt till frukostarna, blev det barnens jobb att koka egen jordgubbssylt. Behöver jag säga att det var en hit? De åt så mycket att de skulle kunna vinna en syltätävling! Och när vi också missat köpa frukostfrallor, blev det till att baka. Över hundra frallor senare, med smör och ost på , hade vi både kvällsmat och frukost i säcken.

Vi passade ju på att äta ute också – det är ju halva nöjet med att vara på hajk!

Till middag serverades ”blackburgare” gjorda på svarta bönor och kryddade med Alexanders hemliga kryddmix. Barnen åt så mycket att man skulle kunna tro att de hade en extra mage gömd någonstans. Nästa dag blev det linsbolognese med spagetti och nyriven parmesan på toppen. Jag kan med säkerhet säga att våra scouters matlagningskonst skulle få vilken finrestaurang som helst att blekna av avund.

Vi spelade också skogsfotboll, med scouter som var selade på slanor så att de bara kunde röra sig i sidled. Det var som att se en cirkus i skogen, med höjdare, bicykletas en hel del ”dönare”. Och publiken hejade och kastade in bollen när den for utanför planen – det var som att vara på en riktig match, fast med en extra twist!

Sista kvällen hade vi ett fantastiskt lägerbål som Mattias höll i. Vi sjöng och dansade runt elden, och vi upptäckte att scouterna hade betydligt bättre motorik än oss ledare – vi hade nog behövt lite mer träning!

Vi har haft en otroligt härlig tid tillsammans! Scouterna har verkligen visat vad teamwork innebär, och vi ledare är så tacksamma för att få vara med er på den här resan. Och ett speciellt tack till föräldrastöttningen vi fick.

Hälsningar från ledarna på Dannebacken i Sjuntorp.”

Comments are closed.