Demokrati med spel

Ju upptäckarna hade idag sin patrullredovisning. Efter att kollat igenom vår blogginlägg för att påminnas om allt vi gjort under terminen. Sedan skrevs det protokoll, verksamhetsredovisning och vi pratade om hur ett årsmöte går till.

För att alla skulle få mer insikt om hur förenings demokrati fungerar spelade vi scouternas världsförbättrar memory.

Varje kortpar hade en del kopplat till demokrati med en kort förklaring till vad ordet hade för betydelse. T.ex kallelse, rösträknare, kassör, revisor, protokoll, årsstämma, dagordning med flera.

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sitter med i Distriktsstyrelsen Västbodal. Sommaren 2021 och 2022 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.