Utmanareld hos Äventyrarna

Idag har Utmanarna varit hos Äventyrarna och skött mötet.

Det blev deras paradgren som tema ELD.

Först skulle de fyra patrullerna knyta ihop fyra sisal bitar till ett långt snörw för att sedan knyta det på två pinnar i eldfatet.

Sedan tända elden, de första 10 minuterna fick dom bara använda tändstål, sedan Tändstickor.

När snöret var avbränt, skulle man köka såpvatten.

Därefter hämta törestickor som låg i vatten, men då det är “vattentäta” kunde man tända stickan.

Med stickan tände man en fotogenlampa och vinner ekdstaffetten.

Sedan pratade vi om faran att försöka släcka smör eller olja som tar eld i en kastrull eller stekpanna. Vi visade vad som händer genom att slå vatten från en lång slana i en burk med kokande och brinnande smör.

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.