Upptäckar hajk

I helgen har upptäckarna Sjuntorp haft hajk på Lipered.

Scouterna släppte på fredag kväll ute vid bommen och gick in. Sträckan de gissade att de gått var allt från 500 meter till 2 km. Det är ca 650 meter. Väl framme gick vi upp till stugan via skogen då backen upp var en lervälling.

Sedan gjorde vi egen pizza, det blev både Kebab-, Vesuvi-o och Hawaiipizza.

Sedan såg vi på ”scoutfilmen” up! Självklar blev det popcorn 🍿 till filmen 📽️

06.20 var de flesta igång och pratade, så det var bara att kliva ur sovsäcken. Det hade regnat rejält under natten , så alla var glada att vi sovit inomhus.

Go frukost med varm choklad, mackor, Jos och pannkakor med sylt.

Efter att frukost var avklarat och alla hade packat ihop sina saker blev det chokladlek.

Sedan var det på med regnkläder ena patrullen började med såg- och yxbeviset

Medans andra patrullen fick besöka karatemannen ”från” Bäst i test. Sedan byttes de om.

Kottens special stod på lunchmenyn. Det tillagade på gasolkök. Rätten är kokt ris, stekta grönsaker, kassler (eller falafel).

Allt blandades ihop och toppades med jordnötter. För att citera en av scouterna, jordnötterna var pricken över i:et eller sträcket på L: et.

Mums!

Sedan lekte vi röda vita rosen, där.man skulle hitta nycklar som gjorde att man kunde öppna en låda där hajkmärkena låg.

Vi hann även med en Knutenlek innan det var dags att ta på packningen och går ut till bommen där de blev hämtade. De verkade glada, nöjda och lite trötta när hajken var över.

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar från och med hösten 2021 är jag på Upptäckarna Sjuntorp. Efter en tid som vice ordförande i kåren har jag nu övergått till att ansvara för kårens programverksamhet samt är webmaster för hemsidan. Varit med och byggt upp kårens lägermattält samt det fasta vindskyddet i Lipered. Ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare på Scouternas nationella storläger Jamboree 17. Åkte som avdelningsledare på WSJ, Worlds Scout Jamboree i USA under 28 fantastiska dagar. VAr med och skapade ett nytt nationellt arrangemang sommaren 2021 & 2022 med rollen som kommunikationsansvarig och patrulledare för Blå Hajken Vikväringarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland veckan innan midsommar för scouter i Äventyraråldern. Ledarmot i Västbodals scoutdistrikts styrelse samt med i Scouternas referensgrupp för kommunikation. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.