Knivbevis och smörkniv 

Idag var det dags för 1:a års Upptäckarna att få ta kniv.

2:a års scouterna som redan har knivbevis fick i uppgift att göra en egen kniv. En smörkniv. Först spänta ett lagom platt grundämne och sedan sätta igång att sida.

När bevisats teoridelen var klar tig vi en lekpaus. Det blev en kombination av samarbetsövningar där man skulle med ett finger per person förflytta en pinne lodrätt. Därefter hade gruppen ca 8 minuter på sig att få tre av de sju hästskora närmast eller runt en pinne.

Först momentet klarade dom enkelt. Men att träffa pinnen var svårare. Men tillslut gick set bra. För viss mycket bra.

Därefter var det dags för praktiskt prov av knivbeviset.

Vilket alla klarade.

För att få smörkniven slut och fin blev det lite jobb med sandpapper.

De som missade dagens möte får ta knivbeviset framöver. För att kunna använda kniv är en stor del av scouting.

Vi dela ut knivbevismärket som vi lånar ut och man får ha det så länge man visar att man kan hantera kniven.

Avslutade naturligtvis som vanligt med vårt rop. Troll troll hä hä hä ta ta tan… 

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.