Hajkförberedelser

JOTA och kårmästerskapet närmar sig med stormsteg och för äventyrarna på Lextorp betyder det hajk! 

JOTA – Jamboree On The Air – innebär att scouterna ska prata med andra scouter över radio. Då kan man behöva bokstavera, så vi tränade på att bokstavera våra namn både på svenska bokstaveringsalfabetet och på det internationella. Ordet scout på svenska alfabetet blir Sigurd Caesar Olof Urban Tore.  

  
På mötet pratade vi också om vilken gemensam utrustning vi behöver ha med oss, såsom matlagningssaker och vindskydd. Även vad var och en behöver som personlig utrustning.

  
Nu ser vi fram emot helgen!

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.