Elda något

Eldkunskaperna sattes på prov idag hos äventyrarna på Lextorp. 100 meter eld som innebär att på hundra meter ska scouterna göra olika uppgifter genom att elda.

Första uppgiften var att elda av ett snöre. Det gick långsamt att få upp en eld som var hög nog att bränna av det uppsatta snöret.


Med lite hjälp klarade de uppgiften och de poppade snabbt popcorn som steg nummer två. Sedan hade tiden för mötet runnit ut så det var dax att avsluta.

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.