Droginformation och trygghetsvandrare

Roverscouterna fick igår lyssna på Mikael som jobbar med att motverka användandet av droger i kommunen. Han berättade om cannabis och spice, hur de används, varför de används och på vilket sätt de är farliga.

Vi fick bland annat lära oss att ungdomar är särskilt mottagliga för beroende eftersom systemen i hjärnan lättare påverkas då.

Mikael hade också med sig Bengt från trygghetsvandrarna i Trollhättan. Han berättade lite om hur gruppen är organiserad och hur de arbetar. Väldigt intressant att få lyssna på någon som gör precis det vi vill göra!

  

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.