Idag har köket levererar följande för lägret: Frukost bestående av 20 liter havregrynsgröt med tillbehör, 200 mackor till alla deltagare och ledare totalt 100 pers. Lunch råvaror, för att göra potatis- och purjolökessoppa men fjällchiladas. * uppdelat patrullvis samt 40 portioner till ledarna. Lagat middag: Tackogryta, ris grönsaker med mera till alla 100. Preppat 100 rulltårtebakelser. Under dagen har det dessutom kokats 5 storkittlar med kaffe.
Nu återstår bara att koka blåbär/nyponsoppa, preppa 200 smörgåsar till kvällsmat.
På ledarsamlingen serveras kaffe/te samt lägerbakad äppelkaka med vaniljsås, även den gjord i köket från grunden
*recept finns på hemsidan.
Roger Thurhagen
Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över".
Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar från och med hösten 2021 är jag på Upptäckarna Sjuntorp.
Efter en tid som vice ordförande i kåren har jag nu övergått till att ansvara för kårens programverksamhet samt är webmaster för hemsidan. Varit med och byggt upp kårens lägermattält samt det fasta vindskyddet i Lipered.
Ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare på Scouternas nationella storläger Jamboree 17.
Åkte som avdelningsledare på WSJ, Worlds Scout Jamboree i USA under 28 fantastiska dagar.
VAr med och skapade ett nytt nationellt arrangemang sommaren 2021 & 2022 med rollen som kommunikationsansvarig och patrulledare för Blå Hajken Vikväringarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland veckan innan midsommar för scouter i Äventyraråldern. Ledarmot i Västbodals scoutdistrikts styrelse samt med i Scouternas referensgrupp för kommunikation.
Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.