Vilket härligt gäng!

Nu är terminen för Upptäckarna på Dannebacken igång, och vilket härligt gäng som dök upp!

En härlig mix av nya scouter,  scouter som kommit upp från Spårarna och våra andra års Upptäckare.

Vi började med en namnlek och med 28 scouter var det inte helt lätt att snabbt komma på namnet på den som dök upp bakom presseningen.

För att testa knop och eldningskunskapen gjorde vi en staffet.

Först skulle patrullen göra tre råbandsknopar, ta med sig tändstickor. Därefter tre dubbelthalvslag på ett vedträd för att sedan ta med det och avslutningsvis göra tre pål- eller stekar där man tog med en påse med marsmellows och Mariekex.

Patrullen fick samarbeta, de som hade knivbeviset fick spänta. De med yxbevis högg ved och övriga hämtade knaster och eldade.

När elden väl var uppe,  var det bara att invänta fin glöd.

Innan grillningen startade. Mumsigt med marsmellowsburgare.

Det var märksutdelning till de som kom upp från Spårarna och som vanligt avslutade vi med Trollhätteropet.

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.