Värsta Fördomen

Roverscouterna och utmanarna har nu vid två tillfällen haft dialogträffar, workshops, där vi pratat om fördomar och normer.

Vi har gjort övningar och lekar som fått oss att tänka efter över hur vårt samhälle ser ut och även normer i vår egen kår och våra scoutgrupper. Förhoppningsvis kan vi nu vara medvetna om normer och strukturer så att vi kan motverka fördomar och så på sätt vara den organisation vi vill vara, där alla är välkomna!

Idag hade vi mötet ute för att samtidigt kunna njuta av solen. Underbart!

Det har också varit roligt att ha gemensamma aktiviteter med både rover och utmanare.

  

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.