Våga laga i Sjuntorp

Idag har spårarna i Sjuntorp bekantat sig med Trangiaköket. Hur man sätter upp, packar ihop, använder och diskar.

Men vi började ju med en lek. Och det närmsta mat vi kom på kanelbullens dag var pepparkaksgubbar.
Alla fick som sagt plocka upp och plocka ner för att veta vilka delar som skall sitta var. Efter det fick alla testa att tända och släcka brännaren.
Sedan tillagades en favorit hos vissa. Köttbullar och makaroner.
Man får aldrig lämna ett brinnande kök helt ensamt.
Till sist kommer ju den tråkiga delen att svinta och diska efter sig men det klarade scouterna med bravur och det blev skinande rent.

Mikael Karlander

Var själv scout från det jag var 10 till jag var 20 år. När arbetet med Jamboree 17 var klart och dottern kunde börja spårarna var det dags att bli ledare på kåren och där har jag blivit kvar i några år nu.

Comments are closed.