Våga hjälpa.

Våga hjälpa

Temat för kvällens möte var sjukvård. Vad gör man om någon blir skadad, hur lägger man ett tryckförband, lägger någon i stabilt sidoläge mm

Scouterna hade full koll på 112, de visste mycket väl att dit ringer man inte en fredagkväll för att man är döhungrig på pizza. Nepp, dit ringer man om det har hänt något och någon/något är skadad.

Tillsammans kunde de stabilt sidoläge och de fick även öva på varandra och på oss ledare. Lite spännande var det allt också att försöka vända ledare som låtsades vara medvetslösa, som inte alls hjälpte till. Lite teknik och  lite testa sig fram, gick det allt bra ändå.

På den andra stationen pratades det om små och stora sår, hur man bäst tar hand om dem. Det är viktigt med rengöring av dem. De fick dessutom prova på att lägga tryckförband och fortsätta diskutera sina erfarenheter.

Vi samlades som vanligt i ringen på slutet och reflekterade av vad vi lärt oss och det viktigaste är kanske inte alltid att man gör helt rätt, utan att man faktiskt vågar hjälpa till.

Sandra Fäger

Sandra Fäger

Är ledare på Dannebackens Spåraravdelning.

Comments are closed.