Spårarhajk på KM

När kårens kårmästerskap var klar var det 14 härliga spårarscouter som stannade kvar på hajk vid Bergsgården.
Efter en skogsfrågesport var det dags att laga middag. Ledarna gjorde wokat kött och grönsaker och scouterna kokade ris på trangiakök.

image

När man har ätit ska man diska.

image

Sedan blev det mer lekar och memory inne i huset. Innan det var dags för lägerbål.

image

Man kan bli lite kuren och då smakar det gott med varm choklad och smörgås innan tandborsten skulle fram.

image

Sen kröp scouterna ner i sina sovsäckar och somnade snabbt efter en dag full av upplevelser.

image

Det var renskrapat i grötkastrullen efter frukost. Rogers hajkgröt är populär, särskilt med kanel och socker.

image

Vidtog en promenad på ca tre kilometer till Erdalen och kolmilan. Det var sista dagen som.den var igång och skulle släckas på eftermiddagen.

image

En som jobbade där berättade om hur det fungerade.

image

Och vi ledare sträckte på oss när vi fick beröm att vi hade så rediga och fina barn med.oss.

image

Sedan var det lika.lång väg tillbaka, men med sånger från gårdagens lägerbål gick det lättare.

image

Avslutade med lunch och märkes utdelning och Trollhätteropet . 14 trötta men hörhoppningsvis glada och nöja scouter blev hämtade på Bergsgården.

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.