Scouting då, nu och sen!

Upptäckarna har fått lära sig om scout historian, när, varför och av vem startades Scouting. Hur många scouter finns det i världen, Sverige och Trollhättan!

Varför jobbar vi i patruller, vad är valspråk och lösen, hur hälsar scouter på varandra?

Upptäckarna la även det gigantiska BP pusslet.

Efter att pusslet var klar blickade vi framåt! Vad kan du gör som scout i sommar och om 7 år?

Jo till sommaren är det Jamboree 22, sedan kan ni som Äventyrare gå Blå Hajken och sedan är det World Scout Jamboree 2027 i pålen som ni som är upptäckare nu kan åka på då.

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sitter med i Distriktsstyrelsen Västbodal. Sommaren 2021 och 2022 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.