Räddningstjänsten

Lextorps äventyrare hade denna gången ett möte på en tisdag. Det beror på att vi besökte räddningstjänsten, eller brandkåren som det också kan kallas.

 
Vi blev visade all den utrustning som brandbilarna har och äventyrarna fick klättra igenom brandbilen.

  

Oftast på våra möten brukar vi öva på att få igång en eld. Den här gången fick vi prova att släcka en eld och vi använde pulversläckare till det. Alla var jätteduktiga, det gick snabbt varje gång!

  

  

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.