Övernattningspremiär i vindskyddet!

I helgen har utmanarlaget haft premiär för övernattning i nya vindskyddet!

Det blev även en del finfix att greja med.

Omid som har motorsågskörkort kom och hjälpte till att fixa stubben. Tanken var att kapa av den nära marken så att den nya eldstadens lågor inte kunde antända den.

Omid hade ävem med sig ett lass med bakved som vi monterade utanpå panelen. Detta för att vindskydd ska smälta in ännu mer i naturen och ge en mer scoutkänsla istället för “stuga”.

Stubben fick ge vika för tappra scouter, så det slutade med att den grävdes upp helt och hållet.

Lite käk hans också med.

Det monterades mer bakved.

En stadig grund för nya eldstaden fixas till.

Det är svettigt att få bort en stubbe! Så ett välbehövligt dopp satt fint tyckte tre utmanare.

På lördagen var det lite sovmorgon innan nästa projekt drog igång.

Det utgör grunden till nya eldstaden, två lastbilsfälgar.

Sedan tänkte vi att gömma dom bakom en mur och då kom de gamla tegelstenar till nytta! Men vi ville ochså ha en reflektorplåt bakom. Vart hittar man det en lördag i rätt mått och hur tjock ska den vara? 2 mm? Nej det räcker ju att den är lika tjock som plåten i ett oljefat! Hur stor blir plåten av ett oljefat? Precis rätt mått! Vart får man tag på ett oljefat NU? Man ställer frågan på Facebook, och inom 20 min hade vi fått napp! Buss-Erik som är scout i Vänersborg svara; -jag har ett par hemma hos mig, ni kan få ett! Sagt och gjort, Roger och Patrik tog bil och kärra och hämtade det, plus att murbruk inhandlades. Under tiden var utmanarna ute och paddlade och började med lunch.

Sedan började vi mura efter att ha skurit ut plåten av oljefatet.

Vi fixade även till lite krokar och hyllor.

Det blev wokadkyckling med nudlar till middag.

Söndagen blev mest att plocka undan. Sedan tog vi kanoterna till “andra sidan” där käkade vi lunch.

Det enda som återstår nu är att gjuta fast en grillställning.

Grymt bra jobbat utmanarna! Den 15 juni blir det officiell invigning på “vuxen” avslutningen.

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.