Överhandsknop och fast ögla

Idag har Äventyrarna på Lextorp tränat på knopar. Bland annat gjorde de knopar på rep där en scout var knuten i var ände av repet.

 Här knyter de en knop runt sin kompis.  
Här knyter de en knop runt ett träd. Ett dubbelt halvslag blev det nog.

 
Sedan gjorde de ett knopbingo med totalt nio stycken knopar – både gamla och nya – att försöka knyta. Ett par av scouterna hann knyta alla på bingot innan det blev alldeles mörkt ute och det var dax att avsluta mötet.

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.