Orättvisa elden och Scout lagen

Idag har vi pratat om scoutlagen och hur man kan använda den som en ledvägning om hur man är en bra Scout och kompis.

Efter det pratade vi om det är rättvist i världen, i skolan, hemma eller på andra platser och tillfällen.

Alla var överens om att det vore bättre om det var rättvist men så är det inte. Vi pratade vi om att ibland får man göra val som ibland glädjer många och ibland gör vissa besvikna. Som att t.ex så är det två platser kvar i bilen när familjen ska åka till Lisebergs, du får ta med dig två kompisar, men du har tre som är dina bästisar. Två blir glada en blir besviken.

Sedan hade vi en orättvis eldningstävling. Från början hade alla samma förutsättningar men allt eftersom så kom be roliga och tråkiga valen så som, 1 person får ge små träflis till en annan patrull.

Sedan fick den som bor på gatunummer 4 två chokladbitar, du får ta en själv och ge den andra till någon som inte ingår i ditt eldningslag.

En scout fick tändvätska som den fick ge till ett motståndarlag.

Till slut fick det laget som hade minst eld en kopp vatten som de skulle hälla på en ett motståndar eld. Det blev vår unga ledare som fick sin eld släckt.

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar från och med hösten 2021 är jag på Upptäckarna Sjuntorp. Efter en tid som vice ordförande i kåren har jag nu övergått till att ansvara för kårens programverksamhet samt är webmaster för hemsidan. Varit med och byggt upp kårens lägermattält samt det fasta vindskyddet i Lipered. Ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare på Scouternas nationella storläger Jamboree 17. Åkte som avdelningsledare på WSJ, Worlds Scout Jamboree i USA under 28 fantastiska dagar. VAr med och skapade ett nytt nationellt arrangemang sommaren 2021 & 2022 med rollen som kommunikationsansvarig och patrulledare för Blå Hajken Vikväringarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland veckan innan midsommar för scouter i Äventyraråldern. Ledarmot i Västbodals scoutdistrikts styrelse samt med i Scouternas referensgrupp för kommunikation. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.