OM karaktärerna

Hej

Här kan du läsa om lägrets alla olika karaktärer!

livat_helfärg

Karaktären Liv

I nyhetsbreven fram till lägret kommer vi presentera karaktärerna du får träffa på Livat2015. En av dem är Liv, en vanlig scout som du och jag. Hon har en ryggsäck där hon samlar kunskap och erfarenheter, och hon tycker om att vara ute i naturen och hitta på äventyr, men även att spela tv-spel.

Liv är karaktären som står för dagsprogrammet Livsstil. Programaktiviteterna handlar om det som redan finns i Livs ryggsäck; hennes värderingar, förmågor och erfarenheter. Det handlar om att arbeta tillsammas i patrullen, och att reflektera över hur ens livsstil påverkar ens familj och vänner, och alla andra människor och jorden vi bor på. Tillsammans kommer vi hjälpa Liv att hitta sin plats i världen och träffa nya kompisar!

Karaktären Valle Valross

I varje nyhetsbrev kommer ni få bekanta er med en av karaktärerna på Livat 2015. I det här nyhetsbrevet har turen kommit till att låta er bekanta er närmare med Valle valross och hans favoritplats – Stranden.

Karaktären Valle Valross

Stranden är ett möte mellan land och hav. Här gillar Valle och hans vänner att hänga och umgås, för alla kan vara med oavsett om du är fisk, valross eller människa. Dagsaktiviteten Strandliv handlar både om att njuta av vinden och vågornas skvalp men även om att upptäcka vad som gömmer sig under ytan. På Strandliv kommer vi hjälpa Valle och hans land- och vattenlevande kompisar med spännande utmaningar. Valle själv är vis och insiktsfull. Han hjälper till att leda gruppen rätt med hjälp av sin inre kompass.

Skogsliv och Appe

Apan AppeDagsprogrammet Liv@skog utspelar sig i skogen alldeles i utkanten av lägerängarna. Där kommer många kreativa och utmanande uppdrag att utföras. Uppdragen blir en del i en berättelse som spelas av deltagarna själva. Under lägerdagarna kommer en mindre stad växa fram allt eftersom uppdragen utförs. Målet med med Liv@skog är att deltagarna skall utmanas i såväl nya som traditionella scoutmoment.

I skogen kommer du möte Appe, apan som älskar ny teknik och sin smarta telefon (och därför kallas Appen). Appen hjälper Liv att bli mer utåtriktad. Hen är gruppens clown, och kan vara lite flamsig ibland, men är omtänksam och har ett hjärta av guld.

Liv@vandring och Inez

Inez IgelkottLivat 2015 kommer deltagarna en dag under lägerveckan ta med ryggsäck, matsäck och sitt glada humor för att följa i Inez fotspår ut på ett äventyr. Inez är den som alltid går först, är modigast och mest våghalsig. Den som alltid kastar sig ut på nya äventyr med kämparglöd och iver i blicken. Hon är den som lyser vägen för de andra med sin ficklampa. Väl ute på vandring kommer scouterna få lösa klurigheter, möta utmaningar och fundera på hur sin egna avatar skulle gestaltas om den begav sig på vandring.

Liv@Hav och Tage

Tage Trut

Tage Trut är den som chillar på havets vågor. Gärna i en kanot eller i masten på ett skepp. Han är den i gänget som är kreativ, uppfinningsrik och nyskapande. Samtidigt är han också lite lat och chillar hellre uppflugen i masten medan han tänker ut nästa projekt. Gruppens problemlösare som lämnar över sina innovationer till de andra. Han är den som aldrig ger upp, lär av sina misstag och kommer igen med en ännu bättre idé. Tillsammans med Tage Trut kommer scouterna besöka Liv@Hav och möta hans kreativa, roliga och ibland lite galna upptåg, men också ha lugna minnesvärda stunder vid havets vågor.

Comments are closed.