Lägret Liv@ 2015

Hej!

Vill du åka på läger ihop med 2.999* andra scouter?


Kåren kommer att åka på regionslägret

Livatlogga_web_low

Lägerperioden är 28 juni – 4 juli och de olika avdelningarna kommer att vara med olika länge.

– Gillar du att testa på nya saker?
– Tycker du om uppdrag?
– Tar du dig an utmaningar?
– Då ska du följa med på sommarens stora scoutläger i västra Sverige!

På lägret kommer du att träffa Liv och hennes kompisar, alla med sin egen speciella superkraft Tillsammans beger vi oss in i en värld i gräns- landet mellan fantasi och verklighet för att klara av banor och nå nästa level. Kommer du kunna hjälpa Liv att vinna spelet, eller vad är det egentligen vi ska vinna?

Lägret kommer att utspela sig i den härliga miljön på Lysestrand, utanför Lysekil. Där kommer det att finnas banor både på stranden, på havet och i skogen. Flera element för en riktigt bra spelupplevelse alltså. Det kommer även finnas sidobanor med tid för funderingar, gött häng, härligt lägerliv, nya kompisar och roliga småspel. Liv och hennes kompisar kommer att se till så att det finns något för alla. Upptäckare, Äventyrare och Utmanare är borta en hel vecka medan Spårarna tar lägret till nya höjder från och med onsdag kväll.

En dag på lägret: Onsdag 1 juli 2015

”Scouten Malin vaknar upp och ser sig omkring. Får ett leende på läpparna när hon inser var hon är – i tältet med sina kompisar på scoutlägret Livat 2015. Hon väcker sin kompis Hanna och de går fnittrande ut ur tältet. De möts av rök- och grötdoft. Frukosten är serverad och idag var det andra tältets tur att hjälpa till. Så himla gott med sovmorgon! Därefter sker en morgonsamling med flagghissning och information om dagens program förmedlad av byledarna. Mellan 09.30 – 12.00 sticker Malin och Hanna ut med resten av byn på dagsprogrammet. Idag besöker de dagsaktiviteten Strandliv. Mellan 12.00 – 14.00 är det dags att gå tillbaka till byn och tillaga lunch. På vägen till byn konstaterar Malin att hon och Hanna är plaskblöta efter aktiviteten, men att de skrattade hela tiden. Tur det är så fint väder så kläderna torkar fort! De äter lunch i byn och hinner ligga och chilla en stund i byns hängmatta, som de byggt dagen innan. Senare på eftermiddagen går de ner till Spontanliv och kikar in i några av spontanaktiviteterna. De träffar några andra från en annan kår och tillsammans sätter de sig och spelar lite brädspel, besöker hantverksstationen och spelar lite volleyboll. Imorgon ska de besöka hinderbanan med de nya vännerna de precis träffat! De går tillbaka till byn och äter middag, för att sedan gå ner till en av de stora lägersamlingarna. De går dit tillsammans med sin by och det är roligt att sitta tillsammans och sjunga scoutsånger. Efteråt får Malin och Hanna gå iväg själva med några andra scouter och sitta och mysa i lägercaféet till 22:00 då Drömläge uppstår – lugn och ro i lägret, de som vill sova ska kunna göra det. Så svårt bara när det är så mycket att prata om vad som hänt under dagen.”

*Lysestrand utanför Lysekil är platsen för lägret som kommer att bli hemmet för ca 3000 scouter under nästan en vecka.

livatsiluetter
Välj OM Karaktärerna där kommer de olika lägerkaraktärerna allt eftersom att presentera sig.

Upplev gränsöverskridande äventyr tillsammans med gamla och nya vänner.

Livat 2015 utgår från scoutens perspektiv och tar vara på det lilla lägrets fördelar med det stora lägrets möjligheter.

Programmet på lägret vänder sig till Upptäckarscouter och uppåt. Spårare är välkomna från onsdag eftermiddag, och har program torsdag och fredag.

På lägret kommer du att få träffa Liv och hennes kompisar och följa med dem på en spännande resa i gränslandet mellan fantasi och verklighet.

Comments are closed.