Kluriga krabelurer

Regnet öser ner och det blåser rejält ändå står det 25 scouter på Dannebackens scoutgård!

Idag var det dags att gnugga geniknölarna för att lös ett antal problem.

Tändsticksklurighet i storformat.

Med hjälp av en våg hitta en av nio påsar som väger mer än de ner åtta. Låter lätt, men vågen fick bara användas två gånger.

Att låta de vita byta plats med de gula. Men dom gul får endast gå ät höger dom vit åt vänster. Aldrig två rep på samma pinne, bara flytta ett steg, till den bredvid eller genom att hoppa över ETT rep.

En patrull klarade det.

Avslutade med att göra krabelurer.

Testade även Ikeas barn set duktig, funkar bra och får plats i Trangiaköken.

Set består av liten slev, pincett, visp, soppslev och stekspade. Pris 39:-.

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.