Hemlig skrift = chiffer

Idag handlade mötet om att kunna skriva och läsa olika chiffer. 

Att kunna läsa ett brädgårdschiffer var första delen i dagens uppgift. Som ledde till en gömma med fler chiffrerade uppgifter. 

Nästa del var ett pennchiffer som i sin tur gav platsen för nästa plats där man hittade nästa chiffer nyckel.

Då kunde patrullen lösa ett förskjutningschiffer som innehöll uppgiften att lägga 10 grankottar i påsen dom hittat tidigare. 

När man löst detta så kunde dom lösa ett nummerchiffer som gav uppgiften att fylla på påsen med stenar så att den totalt vägde ett kilo. 
Men vi har ju ingen våg! 

Men ni fick ett snöre och en tom tetrapack, hur mycket rymmer den…?

Just det, man kan bygga en våg! 

Superbra jobbat av alla tre patrullerna. 

Resultatet blev, 950 gr, 1009 g och  bäst blev påsen med 1005 gram!  

Ni klarade både att lösa chiffer och uppgiften. 

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.