Fotogen och namn

Idag startade Spårarna på Dannebacken hösten med ett möte i eldens tecken, vilket är terminens tema.

image

Men då det var en del nya och vissa av andraåringarna hade inte synts på hela sommaren så vi startade med en namnet. Två grupper och så gick dom fram till presenningar och 1,2,3

image

så åkte den ner och den som sa namnet först  på motståndaren, vann över den till sitt lag.

image

Sedan var det dags att lära sig hur man plockade isär och satte ihop lyckan. Torka bort sot från glaset. Och tillslut

image

…få tända lyktan.

image

När alla lärt sig och fått prova på att tända och släcka var det dags för lek igen. Därefter var scouterna nyfikna på vad för mer roligt som kommer att hända, så vi gick igenom Terminsprogrammet och avslutade med att släcka lyktan och köra vårt rop.

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.