Flaggan

Att ha en symbol att känna gemenskap runt, det är just vad en flagga är. I scouterna anväder vi många olika flaggor, allt från vår nationsflagga som hissas och hals varje dag på läger, scoutflaggan för att visa vilka vi är på t.ex. när vi har försäljning på stan och patrullflaggan för att hålla ihop patrullen.

När lyktan var tänd hade vi tre stationer. 

Hissa och hala flaggan. det gäller att kunna de två knopparna som används, skotsteken och råbandsknopen.

Kunna vika ihop flaggan var en station. Inget gul får synas och den ska vara prydligt ihopsatt.

Mellan stationspassen körde vi lekar. 

På tredje stationen var det lite mer teori. Våra olika nationsflahhor, så som örlogs- och den kungliga flaggan.

Att världens äldsta nationsflagga är den Danska “Dannebrogen” och att Sveriges flagga kommer på en hedrande andra plats. 

Att vissa nationsflaggor har namn, precis som den danska, t.ex. Union Jack, Stars and stripes och Tri-coloren. 

När och varför vi har och hissar flaggan.

Så flaggan i topp och tack för denna gång efter att vi gemensamt hatade flaggan, släckte lyktan och körde vårt rop.

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.