Eldtävling mellan rover och utmanare

Rovergänget besökte utmanarnas möte för att sätta eldarförmågan på prov i en tävling.  

Fyra uppgifter skulle klaras av: elda av ett uppspänt snöre, få såpvatten att koka över, koka spaghetti och knyta en råbandsknop av det och slutligen poppa popcorn. En uppgift i taget.

Båda lagen tände sina eldar med eldstål. Efter en halvtimme var roverlaget klar med alla uppgifter, medan det dröjde ytterligare sex minuter för utmanarlaget.  
Alltså bra jobbat av både rover och utmanare!

Roger Thurhagen

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.