Eld

Eld

I brist på snö, passade vi på att ha eld som tema för mötet. Elden kan vara både vår bästa vän, men också vår värsta fiende, så det gäller att öva och repetera hur man hanterar den. Sen är det ju fantastiskt roligt och mysigt med eld.

Vad behövs då för att få igång en eld? Jo syre, bränsle och värme. Saknas det nått, blir det ingen eld.

Scouterna fick prova på att tända var sin minield, bestående av spån. I den övningen ser man att en ensam spåna inte alltid får fyr på andra spån, blir högen kompakt, saknas det syre och elden slocknar.

Efter en lek var det dags för lite större eld och utmaning. Patrullvis skulle de så snabbt som möjligt få igång en eld. Med hjälp av den skulle de elda av en pinne. Men hur var det nu man gjorde för att få igång elden snabbt? Skulle man köra en pyramid eller pagodeld? Det var några av de frågor som diskuterades i patrullerna. Eld blev det och alla pinnar brann av.

Jag tror att alla scouter kom hem med nya kunskaper och erfarenheter efter detta mötet. I ringen om avslutade kvällen reflekterade scouterna om vad de lärt sig, eller hur de kände. De fick dessutom lära sig ett nytt rop.

Väl mött nästa vecka.

Sandra Fäger

Sandra Fäger

Är ledare på Dannebackens Spåraravdelning.

Comments are closed.