Besök hos Spårarna

Solen strålar och jag hör hur det pratas ute på gräsmattan, de första Spårarna är på plats och snart står dom uppställda i en ring för sin startcermoni.

Det dras en lapp om vem som ska få tända lyckan. En av ledarna berättar att idag ska det övas inför Sollägret ☀️!

Ena patrullen börjar med att sätta upp tält. Det är ju bra att kunna så att det går galant att sätta upp på lägret.

Andra patrullen börjar med tips om hur man bäst packar sin ryggsäck för att sedan öva på att sätta upp Trangiakök.

Självklart avslutades mötet med att släcka lyckan och köra Trollhätteropet. Så kul att vara med ute och träffa våra scouter som en del i arbetet som kårens programansvarig.

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sitter med i Distriktsstyrelsen Västbodal. Sommaren 2021 och 2022 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.