Avancerad matlagning på Lextorp

Idag har vi haft spårarna från både Lextorp och Sjuntorp på Lextorp för att testa lite mera avancerad matlagning än det vi har lagat på Trangia och gasolköken.

Det hela började med att vi delade in oss i tre blandade patruller och gjorde upp en eld per patrull.

Medan eldarna brann ner till bra glöd lämnade vi en ledare som vakt och vi andra passade vi på att leka en omgång under hökens vingar när vi nu var ganska många på Lextorp för ovanlighetens skull.

Sedan var det dags att göra olika foliepaket. Några med potatisar och några med tomater, fetaost, kryddor och smör. Dessa lades sedan för att tillagas i glöden.
Efter lite övertalade gjorde till slut alla patruller även ett paket med en del av en hel lax, dill och citron.

Efter lite ”nej, inte fisk”, ”va äckligt”, ”urk”, kväljningar och lite andra otrevliga ljud i början så var nog dom flesta överens om att det faktiskt var från ok till jättegott med lax i paket.

Alltid kul när man kan helt eller delvis omvända en skeptiker.

Mikael Karlander

Var själv scout från det jag var 10 till jag var 20 år. När arbetet med Jamboree 17 var klart och dottern kunde börja spårarna var det dags att bli ledare på kåren och där har jag blivit kvar i några år nu.

Comments are closed.