Att vårda och grilla

Idag började äventyrarna mötet med att tänka över och patrullvis öva in en sketch om olika skade senarier.

Första patrullen pratade om en brännskada. Om man bränt sig på eld eller kokande vatten. Då gäller det att kyla med kallt i 10 min och sedan se till att göra ett torrt förband.

Andra patrullen där handlade det om en huggskada. Högläge och sedan göra ett tryckförband.

Tredje gänget råkade ut för en trafikolycka. Med b.la. En chockad passagerar. Då ser man till att hålla personen sällskap och värma den med en filt.

Sista patrullen var ute och åkte skridskor och en gick genom isen. Att använda sig av så kallade förlängda armen är bra. Det kan vara en ispik, pinne eller ett rep, så att om den som rakat i inte får panik och drar med sig räddaren i vaken.

Vi avslutade mötet med att grilla marsmellows på temat free feeding me.

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar nu är jag mentor för utmanarlaget på Dannebacken. Har varit med och byggt upp kårens mattält och fasta vindskydd. Vara med på Scouternas nationella storläger Jamboree 17 som ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare. Är även vice ordförande i kåren samt webmaster för hemsidan och åkte som avdelningsledare på WSJ 19 i USA. Sommaren 2021 är jag med i arrangemangsteamet för Blå Hajken Äventyrarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.