WSJ19

WSJ19_puff

Hej!
Vi är ett par ledare som redan nu börjat jobba för att skapa förutsättningar för våra scouter (födda mellan 22 Juli 2001 till  21 Juli 2005) att kunna åka som deltagare på WSJ19 i USA.

Här kommer vi att samla information för de som är intresserade av att åka på WSJ 19 i USA.
 Temat för Världsscoutjamboreen 2019 är “Unlock a new world”. Vi åker dit med vår svenska nyckel för att tillsammans med 50 000 scouter från resten av världen låsa upp en ny värld.

Tips på försäljning för att samla in pengar finns HÄR

Datum/Tid Möte eller arrangemang Spara i kalender
22 Jul - sön - 2 Aug - tor
07:00 - 17:00
WSJ 19 lägerperiod
WSJ19, Glen Jean
0

Kontakta Trollhättans WSJ grupp

Ni når oss lättast på wsj@trollhattansscoutkar.se 

Eller så kan ni kontakta oss per telefon:

roger_t_175_260

Roger Thurhagen

Har ansökt att åka som Avdelningsledare i den svenska contigenten.

Varit ledare på alla olika avdelningar genom åren och varit med på ett antal internationella läger i England och på Rover Jamboree i Australien.
Var även med i arrangörsgruppen för Scouternas nationella läger 2017.

Tel: 073-040 89 50
 maria_b_175_260

Maria Bäckander

Gruppens “hemma fixare”.  Kommer inte att åka med på resan, men fixar med försäljning, infomöten m.m innan äventyret drar iväg.

Tel: 070-7881814

 

Ansökan.

På måndag den 19 februari öppnar ansökan till den svenska kontingenten vid världsscoutjamboreen i Nordamerika 2019! Tjoho!
För deltagare och IST görs ansökan i Scoutnet, scouternas anmälningssystem.
Anmälan görs per person och vi kommer alltså inte att kunna göra en gruppanmälan!!

Förbered dig redan nu genom att kolla att du kan logga in i Scoutnet www.scoutnet.se.
Länkarna till ansökningsformuläret hittar du på måndag på www.jamboree.se
Alla som är medlemmar i Trollhättans Scoutkår är direktanslutna till Scouterna och registrerade i Scoutnet via sin kår.
Om du har en e-postadress registrerad så kan du använda dig av “glömt lösenord”-funktionen för att få tag i ditt lösenord.
Om du inte vet vilken e-postadress du har registrerad så ska du i första hand vända dig till din medlemsregistrerare hos kåren och in andra hand din avdelningsledare.

HÄR finns ett youtubeklipp om lägret.

HÄR finns kårens WSJ19 Blogg.

WSJ19

En världsscoutjamboree är ett stort internationellt scoutläger. Här möts scouter från hela världen och delar på gemenskap, äventyr och upplevelser under tio dagar. Världsscoutjamboreen 2019 har som tema  ”Unlock a New World”.

VARFÖR SKA SVERIGE ÅKA DIT?

Scouternas vision är ”Unga som gör världen bättre”. Genom att möta människor från hela världen i en rolig och trygg miljö kan vi lära oss av andra och samtidigt påverka utifrån våra värderingar. I vårt uppdrag  lovar vi ”äventyr, spänning och gemenskap”  och det är vad en världsscoutjamboree också kan ge oss.

NÄR OCH VAR HÅLLS VÄRLDSSCOUT­­JAMBOREEN 2019?

Nästa världsscoutjamboree hålls den 22 juli till 2 aug 2019 på Summit Bechtel Family National Scout Reserve i West Virginia, USA. Arrangörer är scoutorganisationerna i Kanada, Mexiko och USA. Lägerledningen bedömer att det kan komma 50 000 scouter från hela världen på världsscoutjamboreen.

Den svenska jamboreeupplevelsen arrangeras av en kontingentledning som fått sitt uppdrag från Scouterna. Kontingentledningen består av två ordföranden samt åtta personer med ansvarar för olika funktioner.

VILKA ÅKER?

Om du är född mellan 22 Juli 2001 till  21 Juli 2005, så kan ansöka om att åka som deltagare. Då delas du in i en avdelning med 36 deltagare och fyra avdelningsledare. Avdelningarna reser, bor och deltar i programmet tillsammans.

Om du är äldre än 18 år kan du ansöka om att vara avdelningsledare. Då delas du in i ett team med tre andra avdelningsledare. Tillsammans ansvarar ni för er avdelnings hela jamboreeupplevelse, från förträffar och föräldrakontakter i Sverige, genom hela lägret och sen hem igen när lägret är slut.

Om du är äldre än 18 år kan du också ansöka om att vara International Service Team, IST, alltså funktionär på jamboreen. Då reser du på egen hand och får din uppgift tilldelad av lägerorganisationen. Exakt hur och när du ska komma till lägret kan bero på vilken arbetsuppgift du har fått. Alla svenska IST erbjuds att vara med i en IST-patrull för stöd och gemenskap innan och under lägret.

VAD INNEHÅLLER EN SVENSK VÄRLDSSCOUT­­JAMBOREE-UPPLEVELSE FÖRUTOM SJÄLVA JAMBOREEVISTELSEN?

Förutom själva lägervistelsen så kommer man som deltagare kunna förlänga sin resa till världsscoutjamboreen genom en rundresa på ca fem till sju dagar som hålls innan världsscoutjamboreen börjar.

Som IST kan man välja att ingå i en IST-patrull där man tillsammans ordnar rundresa.

Det kommer också att finnas förträffar. Avdelningarnas förträffar arrangeras av avdelningsledarna, och förträffar för avdelningsledare och IST arrangeras av kontingentledningen. Dessa förträffar kommer troligen att ske under hösten 2018 och våren 2019.

Det är också brukligt att alla som åker med den svenska kontingenten får ett klädpaket som kan innehålla till exempel en scoutdräkt och annan praktisk utrustning för lägret.

 

VAD KOMMER DET ATT KOSTA?

Deltagare med rundresa: 39 500 kr (ca 25 dagar)

Deltagare utan rundresa: 27 000 kr (ca 15 dagar)

I samband med att du ansöker kommer du behöva betala en ansökningsavgift på 3 000 kr som en delbetalning av din totala avgift. Om du inte skulle bli antagning får du tillbaka pengarna.

Vad ingår i priset?

För deltagare och ledare ingår flyg tur och retur mellan Skandinavien och Nordamerika samt alla lokala resor i USA, kost och logi, sjuk- och olycksfallsförsäkring, profilpaket, två stycken avdelningsträffar innan resan samt inträdesavgifter och liknande för gemensamma aktiviteter. 

Det finns också en del gemensamma kostnader för planering- och förberedelsearbetet för kontingenten som alla i kontingenten betalar en del av.

Läs mer på Scouternas sida HÄR

Info från första infomötet som hölls den 14/3

Andra stormötet där vi presenterade den tilläggsinformation vi fått till oss.

Vi bestämde att vi skulle göra en första beställning av varor till försäljning. Det blev plastpåsar, tandborstar, första hjälpen kit.

Det är i nuläget 12 scouter som har intresse av att åka, var av vi vet att 7 har ansökt redan. (sista ansökningsdag är 31/5)

Vi väntar nu till att de sista tar beslut på om de skall ansöka och därefter väntar vi besked om bekräftelse på att de blir antagna till äventyret.

Info från första infomötet som hölls den 31/1

Vi har haft vårt första WSJ 19 möte, med information.
Här kommer lite om vad som sas på det mötet: 

Vi är idag 10 scouter som anmält intresse av att åka med! 8 representerade på mötet idag.

Sammanfattningsvis kan vi nämna.

Roger Thurhagen kommer att anmäla sig som avdelningsledare och har för avsikt att åka med som ledare.

Anmälan öppnar någon gång under februari, och då vet vi vad hela äventyret kommer att kosta.
Så först tar man beslut om man vill anmäla sig!

Det som är fastslaget är själva lägeravgiften som är på 1275 USD (ca 10700kr).
Till detta kommer kostnader för förträffar, flygbiljett, rundresa innan lägret m.m.
Totalkostnaden för WSJ till Japan för tre år sedan var ca 28.000:-, vilket kan ge en vägledning av totalkostnaden.

Målet är att vi ska med olika försäljningar och sök av sponsorer få in själva lägeravgiften.
Så snart vi vet vilka som skall åka med, kallar vi till ett möte för föräldrar och scouter och sätter upp en plan på vad och när vi ska genomföra olika försäljningsaktiviteter.

Comments are closed