Gourmet hajk

Nu är äventyrarna ute i liperedsstugan på gourmet hajk.

Självklar en trerätters middag.

Delikatessrullar med ost och salami samt färskost och lax, till förrätt.

Till huvudrätt wokade grönsaker och marinerad fläskytterfilé.

Serverades med stuga datorn mos och bea.

Efterrätten bestod av marängsviss.

Scouterna bodde lite här och där, i stora stugan, patrull stugorna.

och ett gäng i vindskydd.

Efter en go natt, så smakade det bra med hotellfrukost.

Ägg, bacon, yoghurt, juice, färsk frukt, pålägg.

Och som pricken över i, våfflor.

Sedan blev det ett spår där dom skulle ut och hitta ett antal kontroller. När dom kom till kontrollen fanns det fem kuvert, då a ropade de basen som berättade vilket kuvert som var för respektive patrull.

När all kontroller var hittade, gick dom åter till stugan, där öppnades kuverten och där fanns det pusselbitar och pusslet skulle lösas.

Innan vi åkte hem blev det lunch med goa korvar.

Tack för denna hajk!

Roger Thurhagen

Följde med en kompis till scouterna som 11-åring, sen har det liksom aldrig "gått över". Har genom åren varit ledare på samtliga avdelningar från och med hösten 2021 är jag på Upptäckarna Sjuntorp. Efter en tid som vice ordförande i kåren har jag nu övergått till att ansvara för kårens programverksamhet samt är webmaster för hemsidan. Varit med och byggt upp kårens lägermattält samt det fasta vindskyddet i Lipered. Ansvarig för bokning, in- och utcheckning av alla deltagare på Scouternas nationella storläger Jamboree 17. Åkte som avdelningsledare på WSJ, Worlds Scout Jamboree i USA under 28 fantastiska dagar. VAr med och skapade ett nytt nationellt arrangemang sommaren 2021 & 2022 med rollen som kommunikationsansvarig och patrulledare för Blå Hajken Vikväringarna som är en veckolång hajk i Gränslandet mellan Bohuslän, Norge och Dalsland veckan innan midsommar för scouter i Äventyraråldern. Ledarmot i Västbodals scoutdistrikts styrelse samt med i Scouternas referensgrupp för kommunikation. Häftigaste scoutupplevelsen var Rover Moot i Australien.

Comments are closed.